Sunday, 18 March 2012

….Bila Jari Jemari Menari…. --- > a.k.a jadi bidan terjun mengubah hantaran

huhuhu.. rase nyer agak lame aku tak meng update blog…
tiba-tiba hari ni mood rajin dah sampai… Jom kita berblog hari ini….actually gubahan-gubahan hantaran yang akan aku update ni… aku buat masa time raya cina hari tu… adik ipar aku yg No.2 tu bertunang…
OK la x nk coleteh panjang… untuk entri ni…
Jom cuci mata or bg yg ingin mencari ilham untuk membuat gubahan hantaran boleh la intai-intai hasil buah tangan ku ini yg x berapa nk indah dan x berapa nak hodoh… hehehehe











-- > Ok la if ada yg berminat nk mengunakan khidmat saya iaitu bidan terjun untuk mengubah hantaran untuk hari bahagia anda semua boleh la tinggal kn comments or email saya ye :) hahahaha ada ke ????

Friday, 6 January 2012

ADA MATA PANDANG -- > ADA TELINGA DEGAR -- > ADA MULUT DIAM

OK la AZAM tahun ni aku nk kurangkan bercakap nk lbhkn kepada mendengar & melihat…. Mungkin sebelum ni terlalu lbh bnyk bercakap kut… tu yg ada diantara azam aku tahun lepas (2011) ada yg menjadi & ada juga yg hampir-hampir kurang menjadi….

Ape-ape pun bersyukur sgt2 coz tahun 2011 ni bnyk bende yg di impikan menjadi & dapat di miliki wlu pun ada jg yg kurang sempurna tapi aku tetap bersyukur…Alhamdulillah…

Tapi yang paling penting aku nak tahun ni (2012) aku nk menjaga hubungan baik aku dgn Allah SWT, Ibu bapa (sendiri & mertua), Suami, Anak, Adik beradik & dgn semua Makhluk Allah SWT.. Semoga di permudah kan…

Tuesday, 11 October 2011

……ADA ORANG TAK SIHAT……

Huhuhuhu…. Malam tadi tidur x lena asyik terjaga je dengar orang merenggek ½ jam sekali.. cian nyer anak ibu x sihat ye… selsema .. hidung tersumbat susah nak tidur ada manyak nigus nyer yer….… minum susu pun 3 kali je mlm tadi ye…dah lame dah haziq x merenggek time tidur bila x sihat…..
Lepas mahrib malam tadi dia asyik terbersin je… pastu aku gan En.Suami terus bawa gi klinik mlm tadi kat Pusrawai Fasa 3 Sungai Buloh… nasib baik sekejap je dh Nurse panggil jumpa doctor…

Nurse : Adik Mohammad Haziq
Haziq : Ye Saya.. Sambil jalan masuk bilik doctor…..
Aku : Assalammualaikum Doctor….
Haziq : eeee Baju doctor mcm baju Ayah…
Doctor : oh ye ke.. sambil senyum
Nurse : Hahahahaha (Gelak pulak minah ni) aku pun senyum je ti me tu..
Doctor : Ye Haziq kenapa ni ????
Haziq : Abang x sihat la doctor ada ningus… Selesema batuk & demam (Amboi anak aku ni 1 doktor Tanya 10 dia jawap padahal selsema je)
Doktor : oh ye ke… doctor tengok awak mcm sihat je ???
Haziq : betul cube doctor rase ni.. (aku senyum je dgrkan ape yg anak aku ni membebel)
Doktor : oh meh sini doctor check ye… haaa la demam ckit je ni…( sambil senyum doctor tu…) Ok puan sy bagi untuk standby ye uabt batuk, demam & selsema.
Aku : ok doctor Terima Kasih… oppsss lupa pulak nk Tanya sekarang anak sy dh masuk 3 tahun 2 Bulan berapa ml ye nk bg dia ubat sekarang ni ??
Doctor : ooo baru 3 tahun ingat kan dh 4 tahun lebih.. pandai dia cakap langsung x pelat…. Ok la saya tgk bdn dia boleh tahan … boleh bagi dia 5 ml ye… puan..
Aku & Haziq : Ok Doctor Terima Kasih ye.. Assalammualaikum..



Kuar je dr bilik doctor tu si haziq terus bg tahu Ayah dia.. Ayah doctor tu kan pakai baju macam Ayah yg kaler biru tu… hebat la Ayah ni Baju sama gan doctor… Aku & Suami gelak je tgk ank kte org ni yg dah besar dah rupa nyer….




Hope anak ibu cepat sihat ye… Ibu .. Ayah.. Mak Tok.. semua saying Abang Haziq ….

Thursday, 6 October 2011

COSMODERM DI HATI KU

Alhamdulillah… hampir seminggu aku mengunakan product buatan Malaysia iaitu “COSMODERM’’…tapi bak kate En.Suami aku jgn terlalu awal mengatakan sesuatu product tu baik… kene ambil masa sedikit .. baru la kita tahu tahap sesetengah product tu sesuai or tak untuk kita…
Kali ni sebelum buat pilihan nk pakai product ni aku call sendiri Consultant untuk product ni & cerita pasal masalah yg aku hadapi.. masalah muka bkn masalah keluarga ye hahahaha  Memg tak rugi aku try product ni.. memg pihak Cosmoderm pun sampai 3 orang yg call aku bg advise kt aku yg jenis muka mcm aku ni kene pakai yg begitu yg begini..

Tapi Ya Ampun susah nyer la nak cari product ni coz ada jual kt Farmasi & Gurdian je.. hampir satu Sungai Buloh aku dok cari.. Sian kt En.Suami yg sentiasa menjadi peneman dikala suasah mahu pun gumbira.. hahaha.. tapi x pe E.Suami memg sgt2 memahami perangai aku.. Akhir nya dapat gak aku beli seperti yg di saran kan Pn.M awarni & Ima Zara… ni la rupe product nyer…




Dalam seminggu ni aku memg puas hati la coz pencuci muka dia ni x menegangkan muka tpi melembut & melicin kan muka…. Toner dia lak memeng control minyak yg berlebihan terutama kt Zon T… yg Mosturiser dia ni lak memg melembab kan muka tp dia x membuatkan muka kita berminyak tau I like…. And last sekali Tea Tree Anti Blemish dia memang aku suka sgt coz dia cepat membunuh jerawat tau and menghilang kn rasa gatal or sakit bila jerawat tumbuh…

Syukur sgt2 dapat jumpa product yg mcm gini murah & memuaskan hati.. Insyallah aku akn guna product ni smpi bila..
Thank you Cosmoderm kerena telah mengembalikan keyakinan ku.. Support product Malaysia.. I love Cosmoderm

JERAWAT OH JERAWAT


Huhuhuhu... rasenyer dh berabat lame dah aku tak buka & update blog aku ni…. Seperti yg sedia maklum  tu ha dia bkn main besar lagi tajuk enteri aku kali ni “JERAWAT OH JERAWAT “ ada sape2 penah alami nye tak ??? aku rase ramai golongan wanita yang pernah mengalami nyer… Dan rasenyer semua orang pun pasti takut & risau bila bende alah ni dtg berhijrah diwajah , kulit kepala, mahu pun  di badan kan…….
Pada bulan 7 hari tu aku try la product  “SimplySiti” ni coz
No.1 aku minat kat Dato’ Ct
No.2 product ni made in Korea
No.3 untuk Clear Solution (Acne)…
so aku pun rase product ni sesuai untuk aku… pada mula nyer aku juz pakai Cream yg Simply 5 dia ni untuk Kulit Berjerawat & Berminyak… warne hijau ni…


Harga boleh tahan & boleh guna sampai 2-3 bulan… jimat aku suka… pastu klu x silap awl bulan 8 ari tu kuar la full Set dr Cleanser , Toner, Acne Gel, Scar Eraser, Cream Simply 5 & Masker….


Ape lagi dengan semangat aku pi beli & guna hamper sebulan… Tapi masalah jerawat aku makin teruk naik lak ruam kat dahi pastu Jerawt batu yg besar2 xde mate… mak oiii.. sengsara hidup aku… dh la gatal + sakit  time tu Tuhan je yg tahu perasaan aku dh la nk dkt raya time tu.. muka lak teruk…. Sebenarnyer dulu2 muka aku ni x berjerawat… bkn la x pernah naik jerawat langsung.. tp boleh kira la dlm setahun tu ada la 2 kali naik jerawat sejibik sejibik je…

Tapi Start aku pregnant mula la Jerawat ni jd tetamu paling setia kat muka aku ni.. risau gak aku time tu wlu pun dah kahwin & dah ada ank tp Kecantikan perlu ada tau… Bagi aku perempuan & kecantikan x dapat di pisah kan… Aku smpi tnya doctor… ape punca jerawat kt muka aku ni menjadi-jadi.. doc .. kate ni biasa la puan coz ni masalah hormon..  setiap wanita yg pregnant mesti  alami mcm2 bende pelik .. tp tgk body jg kut…. mcm kawan aku masa dia pregnant muka di bersih je.. langsung xde jerawat.. rezeki dia agaknyer.. coz bhgian masing2 Allah bg kan.. ape2 pun aku tetap dgn semangat aku “Say No to Acne / Pimple”.. hari berganti hari bulan berganti bulan tahun begati Tahun…Now anak aku dh masuk 3 Tahun 2 bulan dah jerawat till x hilang2 lg..
Aku pun terus “ STOP USE SimplySiti “ coz takut jerawat mkn subur kat muka aku ni .. maka 1 set Clear Solution SimplySiti tu aku wat display je la kt meja make up aku untuk tatapan umum… Mgkn kulit aku x sesuai dgn product tu.. klu ada sape2 yg serasi dgn product tu aku boleh sedekah juz byr postage fees je la ye….



Friday, 22 July 2011

ANUGERAH TERINDAH

Huhuhuhuhu.. dah berhabuk dah blog aku ni hehehehe… lame x update coz mood xde busy gan keje beberapa bulan ni… ape2 pun saje je nak share kt sini pasal kisah tahun 2008 mase sdg pregnant kn Mohammad Haziq tu… alahan bukan main lagi  bau tu x boleh bau ni x boleh mcm2… mengindam lg la… pantang dgr & Nampak cian En. Suami & Mak… ape2 pun memg best time mengandung ni… rasa bagaikan puteri raja sebut je nak ape pasti akan dapat heheheh.. J
Ape2 pun Alhamdulillah semua nyer dah selamat  wlu pun klu di ingt2 kan balik rase mcm serik pun ada nk lgi pun ada bila ingat or dgr bile org sebut bab MENGANDUNG… mana tak nyer aku ni dulu bunting pelamin sampai x sempat nk gi honeymoon pastu alahan teruk sampai masuk kandungan aku 4 bulan lbh baru la selera nk makan itu ini.. klu tak asyik muntah & muntah.. tu je la yg x sanggup rase nyer… tpi lps dah ok lak alahan masuk bulan ke-5 aku lak kene selseme teruk sampai x leh nafas…. Time tu En.Suami & Mak dah takut dah pe lagi untuk kali pertama nyer check-in kat Hospital Sg.Buloh 4 hari siap amek oksigen lagi baru la boleh nafas… lps tu Alhamdulillah la sihat sejahtera…
Tapi masa aku pregnant masalah yg aku hadapi mula2 tu kurangberat badan… lps 4 bulan dh ok pastu lak masuk bulah yg ke-7 Doktor & cik2 Misi lak risau suspek aku ada sakit jantung or ada sakit tayrod coz degupan nadi aku terlalu laju.. so kne la gi rujuk hospital pakar…. Alhamdulillah mereka check aku Normal mgkn time Cik Misi tu kira Nadi aku tu berdouble dgn nadi baby aku tu yg jd laju sgt.. hehehehe… time tu Tuhan je yg tahu ape perasaan aku .. walau mcm mana pun Alhamdulillah semuanya Normal ok..
Hari berganti hari x sabar nk tggu kelahiran baby …. Tapi satu hari tu masa aku nk pergi keje rase x bape selesa perut aku memulas-mulas…. Baby lak rase terlalu aktif masa tu  hati dh berdebar2 dah dlm hati terdetik dh nak bersalin ke?????? Huhuhu klu x silap,  lagi 2 hari baru masuk lapan bulan  start rase x selasa dr subuh smpi tengah hari .. time tu bos tempat lame aku keje Mr.Loke siap tnyer aku lagi "what happen to you today Nampak pucat.. sudah mau bersalin ke???" Bertamabah takut aku time tu ape lagi terus call Kakak aku Kak Ruza tnyer klu nk bersalin rase mcm ne.. semua yg dia cakap masa tu memg aku tgh rase.. ape lagi trus call abg ipar aku suruh antar blik umah…
Sampai je kat umah Mak suruh aku pg jumpa dgn Mak bidan kt area umah sewa aku dula Mak Jah nama dia.. than aku pun trus call En.Suami suruh dia pi bawa aku gi umah bidan tu… ape lagi sampi je umah bidan tu dia pun suruh aku baring & rasa perut aku than dia ckp baby dah turun bawah dh ni memg dh nak bersalin ape lagi time tu Tuhan je yg tahu perasaan aku takut ada sedih ada mcm2 la tapi selamt Mak & En. Suami ada bg semangat & Alhamdulillah jg la aku ni memg jenis hati kering sikit terus minta suami hantar gi Hospital gi tempat Ibu2 Mengandung.. masa gi daftar bukan main banyak lak cik Misi kt situ tanyer itu la ini la… tp nasib baik semua aku dh standby kan brg untuk aku & barang2 baby.. ape lagi trus la check in kat sana lagi untk kali ke-2…
Semua Cik Misi dah risau dgn keadaan aku gn baby coz kandungan aku ni dah nak masuk 8 bulan condition baby selalu nyer akan lemah klu di lahir kan pada usia kandungan masuk 8 bulan x macam 7 bulan baby dikira sesuai untuk di lahirkan wlu pun x cukup bulan kes aku ni memg berbeza…. Time tu selawat Nabi & doa x lekang dr mulut aku… minta semua nyer di permudah kan…  slps 2 jam ada Doktor pakar jumpa aku diorg bg tahu klu aku di takdirkan bersalin hari ni diorg dh bg thu condition baby mesti lemah 50 -50 la kater nyer.. pastu dia siap cakap lg alat bantuan pernafasan untuk baby kat sini x cukup coz this moth terlalu ramai sgt baby yg di lahirkan x cukup matang so aku di beri option sama ada nk terus kan bersalin disini or pergi ke hospital bersalin Swasta… Ya Allah time tu takut risau marah sedih semua ada… Tuhan je yg tahu aku & suami pun pilih disini je ape2 yg terjadi aku berserah je la…  Selepas 20 minit kemudian dtg la lg sorg Doktor Pakar lelaki India  di cadangkan aku amek suntikan untuk tahan baby dr keluar awal & matangkan paru2 baby.. ape lagi masa pukul 7.00 ptg tu aku pun kene inject la dgn doctor .. alamak oiii sakit giler ubat yg masuk tu.. huhuhuh smpi mengigil kaki sebelah aku ni… ikut hati nak je tending doctor ni… huhuhu..
Malam tu aku dah di tempat kan kat bilik special coz klu di takdirkan aku bersalin at least any time operate or bersalin Normal.. Alhamdulillah mlm tu wlu pun x boleh tidur.. baby aku masih ok lg masih ingin lagi dia berenang2 dlm perut aku hehehehe.. Than cik Misi kate aku kne continue lagi 1 injection pada pukul 7.00 pagi nye lak.. huhuhuhu memg sakit giler la ubat ni bile masuk bila di inject.. sekali lagi kaki aku mengeletar menahan sakit… .. Alhamdulillah selama seminggu  aku duduk dlm wad aku diberi layanan yg baik & Baby pun x jadi nk keluar lega…pastu aku pun balik umah and terus kan hidup mcm Normal balik… tapi doktor ada nasihat kan aku jgn stress sgt keje and kene berhati-hati serta kne cukup rehat x leh penat…. and  Doktor pun nasihat kan bila usia kandungan masuk 9 bulan lebih baik aku ambil cuti 1 bulan awal sebelum cuti bersalin.. hehehehe…
Apa lagi aku pun memg la suka bila dh dapt surat dr Doktor bila masuk 9 bulan dh kene cuti.. hehehehe coz aku pun dh x larat dah nak bawa perut time tu berat sgt.. tp bila ku fikir2 balik masa mengandung ni aku telah diberikan kelebihan dr Allah SWT aku terlalu bertenaga, suka senyum, suka mengemas, memasak and x leh tidur malam lak…. Heheheh bayangkan pukul 3.00pg aku dok cuci toilet kt umah aku..hahahahha kelako btul bile ingt balik…
Due aku klu ikut hospital kerajaan 11-08-2008, klu ikut hospital Swasta lak 12-08-2008… hari berganti hari .. bulan berganti bulan hari2 aku berdoa minta semoga di permudah kansegala-gala oleh  Allah SWT & minta baby kuar cpt… hehehehe Alahmdulillah pada 05-08-2011 klu tak silap aku lps selesai aku tolong mak masak untuk buat kenduri arwah Bapak pada bulan Sya’aban tengah malam nyer aku turun darah sikit…. Dan pada yg sama jg aku dapat makan buat yg paling eksotik susah nk dpt  tu yang aku idamkan sekian lama ia itu Buah Nanam  akhirnyaaaa….aku dpt makan…. Mak Mertua aku tolong carikan..  Tq Mak Mertua…
Akhirnya untuk kali ke-3 aku dtg check in lagi ke Hospital Sg Buloh… tgh2 malam lak kali ni.. sampai kn Cik2 Misi semua dh kenal muka aku hehehehe… pastu sorg sister ni siap ckp lagi hopefully kali ni Baby btul2 kuar ye hehehehe.. senyum je aku dengar sambil mengAmin kan ape yg keluar dr mulut dia hahahaha….mlm tu aku langsung xde rase sakit Cuma darah je kuar sikit…. Tapi sebelum2 ni pun memg air ketuban aku sentiase merembes sampai aku pakai pad.. coz rase x selesa… masa aku pergi  masuk untuk kali ke-3 ni aku siap bawa lagi pad yg ada darah tu and Doktor suruh hantar ke makmal nk wat check  takut2 ada kuman ke ape entah aku pun dh lupa.. ke esokan hari nyer aku jumpa balik dgn doctor yg inject aku ari tu dia till ingat lagi kes aku rupe nyer.. dia siap cakap "kali ini baby mesti kne kuar" hehehehe… pada sebelah ptg nyer… Doktor jumpa aku bg tahu tetng laporan makmal psl darah tu… dia kate tgh mlm ni maybe aku kene bersalin secara paksa kut takut baby dapat jangkitan kuman coz dh buka bawah 3 cm tapi mungkin kuasa Tuhan agaknyer kali ni aku langsung x rasa sakit & Doktor terlalu busy smpi lupa nk masuk kan ubat kat bawah aku ni heheheh selamat aku  rase.... detik hati aku.. hehehehhe… smpi lak ke esokan hari nyer 07-08-2008 datang lg sorg lagi doctor pakar yg lain Doktor india lelaki huhuhu seram chek tgk tangan & jari dia bkn main besaq..huhuhu mana tak nyer coz dia nk check bawah aku ni untuk hari ni……huhuhu….. Redha je la dia habak mai dh buka 6 cm dah.... so any time bleh bersalin..ape lagi bersiap sedia ye untuk kemas kn diri & pergi la ke bilik bersalin.. time tu makanan untuk breakfast pun dh x selera nak makan coz risau pun ada  bile dgr ada sorg Cik Misi cakap "awatnya betis awk ni kecik sangat boleh ke dok menaran nanti,  anak pun boleh tahan besaq"    dia ckp huhhuhu oh hati jgn takut sgt yer.. ckp aku dlm hati masa tu… lepas je mandi  siap tukar baju…. Nak pi tgk cermin pakai tudung tbe2 ada bende jatuh mencurah rase panas2 suam je..huhuhuhu air ketuban dh pecah pe lagi kebetulan Cik Misi ada kt situ terus dia tolak pi Bilik bersalin huhuhuhu mcm2 persaan ada masa tu  ingt pesan Mak,  minum je air selusuh and kat mulut ni tak lepas dr doa & selawat nabi… masa ni jam klu x silap pukul 11.30 pagi .. tggu punya tggu tak juga rasa sakit biase je…
Macam2 suara manusia aku dengar kat bilik sebelah aku ni aku dengar jap2 versi tamil menjerit jap2 lg bunyi Cina menjerit pastu dengar lak sorg Cik Misi marah mcm ni ayat nyer ye… “Waaa masa syok punya time xde jerit Now sakit jerit ye”  alamak terus terdiam aku jap.... dlm hati kate Ya Allah Ya Tuhan ku permudahkan lah aku jgn lah sampi aku menjerit kesakitan mcm insan td tu.... huhuhuhu tunggu punya tungga dalam pukul 3.00 ptg kut tiba2 rase mcm nk terberak coz pagi td pi berak x mau… ckp kt Nurse nk pi buang ayak sat.. tp tergerak kt hati rasa nk pengang rasa kt bawah klu2 ada bende ke… huhuhuhu memg ada benda looooo.. dah rase pale baby.. Ape lagi terus je jerit.. Nurse… kepala Baby dh nak kuar……. Huhuhuu kelam kabut semua Nurse and Doktor pastu tu ada lak sekumpulan Doktor praktikal sekali masuk bilik aku time wat praktikal agak nyer... tgk kan aku dlm proses nk bersalin kut...apa lg hilang malu dah aku....dlm hati & otak set nak Anak selamat je… dlm ramai2 tu ada sorg Bakal doktor perempuan umur maybe sebaya gn aku kut time tu bg semangat kt aku ... tenang kan aku & ajar aky mcm mana nak menerah siap kondak aku untuk ajar mcm mana nak push...huhuhuu...Alhamdulillah...... meneran kali ke 4 rase nyer... lebih kurang 8 minit dok meneran 3.08ptg keluar lah sorang lagi Umat Muhammad kat muka dunia ni huhuhuhu….. Ya Allah Ya Tuhan ku lega rase nyer mcm baru pls buang air untuk 1 tahun punyer oooo
Alhamdulillah lahirlah seorang insan yg bernama Mohammad Haziq B. Mohd Zulizan pada pukul 3.08pm , 07-08-2008, berat 3.25kg..huhuhuhu… Gembira bukan kepalang….Syukur pada mu Ya Allah kerana telah menganugerahkan Anugerah Terindah ini yg sempurna sifatnya… Alahamdulillah Ya Allah….

**** Tips yang banyak aku pelajari
1.) Masa doktor check kat bawah tu klu takut rasa sakit dia bg tips sila lah buat2 batuk...
2.) Klu nak meneran masa bersalin kne teran cara buang air sembelit kate nyer.. hehehehe
3.) Sebelum bersalin tu minum air selusuh/ air rendaman Bunga Gengam Siti Fatimah jgn lupa minta ampun kt En Suami.. Parents... adik beradik and kt kawan2 .
4.) Mandi terlebih dahulu basahkan rambut ye... & minum teh panas + telur ye







Wednesday, 6 April 2011

♥ ♥ Kisah AKU, DIA & Insan Ke-TIGA ♥ ♥


Ajal , Maut  & Jodoh semuanya ditangan Allah S.W.T…..
 Alhamdulillah….. apabila aku telah dipertemukan Jodoh pada hujung tahun 2006 detik  perkenalan  antara Aku & Dia sangat singkat… Pada mulanya hanya lah Sebagai “Teman Tapi  Mesra” …. Selepas 5 Bulan kami berkawan mengenal hati budi masing-masing …. dengan tak disangka-sangka dia telah menyatakan hasrat hatinya untuk lebih seruis dgn aku.. pada mula nya aku teragak-agak untuk memberikan jawapan padanya.. kerana aku takut kecewa lagi.. & pernah juga aku katakana pada diri aku untuk  “Malas Untuk Bercinta”… …Tapi siapa kita untuk melawan takdir Tuhan….. kerana lama kelamaan aku pun mula selesa dgn sifat Sabar,Penyanyang, lembutnya & Hormatnya pada Orang Tua membuat kan pintu hati aku sekali lagi terbuka untuk bercinta semula ….pelbagai pekara cuba aku  lakukan untuk menguji dia… Alhamdulillah dia telah lulus & ternayata memg Allah telah menjadi kan dia sebagai Jodoh Yang Baik untuk Aku….. Alhamdulillah pada 02-09-2007 aku pun telah menjadi Tunangan seorang insan yg bergelar lelaki..

Pada 02-11-2007 (Jumaat) dengan sekali Lafaz aku sah bergelar Seorang Isteri kepada MOHD ZULIZAN B. BORHAN….. bagaikan mimpi seawal 20-an aku telah menampatkan usia remaja aku & berstatus sbg  “PUAN” Alhamdulillah majlis Perkahwinan kami berjalan dengan lancar dengan Tema ” Serderhana Tapi Meriah” pada 04-11-2007(Ahad)

Selepas 6 minggu bergelar sbg Seorg isteri aku dikejutkan dengan Berita yg sgt gembira bila aku disah kan Hamil (Bunting Pelamin) sehinggakan x sempat untuk berbulan madu kerana kami merancang ingin berbulan madu selepas majlis dirumah suami selesai pada 02-12-2007… tapi x sempat bila alahan ketika hamil aku sgt2 kronik….. hari berganti hari bulan berganti bulan… Pada 07-08-2008 (Khamis) 3.08ptg seberat 3.25kg  aku telah selamat melahirkan seorg Putera yg diberi Nama “ MOHAMMAD HAZIQ  B. MOHD ZULIZAN” di hospital Sungai Buloh….

Alhamdulillah dengan kehadiran Insan ketiga ini Aku & Suami amat bahagia sgt sekeluarga…… pelbagai Cabaran untuk aku & Suami membesarkan Zuriat pertama Kami ini aku berharap Haziq akan menjadi anak yg Solleh & Berjaya dlm hidupnya Di Dunia & Akhirat… Insyallah pada 07-08-2011 ni haziq akan berumur 3 Tahun & pada 02-11-2011 ni pula masuk tahun ke-4 kami melayari bahtera Rumahtangga  diusia muda…Semoga Allah Memberkati Kebhagian Kami sekeluarga  Dan  melipahkan segala Nikmat & Rahmatnya serta rezeki yang diredhai-NYA..